Een verandazeil is een geweldige toevoeging aan uw huis, maar om ervoor te zorgen dat het er altijd op zijn best uitziet en lang meegaat, is goed onderhoud belangrijk. Met een paar eenvoudige stappen kunt u ervoor zorgen dat uw verandazeil jarenlang mooi blijft.

1. Verwijder eerst het zand

Voordat u uw verandazeil oprolt, zorg ervoor dat u alle zand en vuil van het zeil veegt. Zand kan schuren en het materiaal beschadigen, dus het is belangrijk om dit regelmatig te doen. Gebruik indien mogelijk een borstel met zachte haren of een zachte doek.

2. Reinig met water (en af en toe met reinigingsmiddel)

Gebruik alleen water om uw verandazeil schoon te maken, tenzij het echt nodig is. Wanneer uw verandazeil erg vuil is en water niet voldoende werkt is het aan te raden een speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken. Onze Ventis schoonmaakmiddelen zijn hier zeer geschikt voor. Afhankelijk van het materiaal heeft u een specifiek middel nodig. Daarnaast is onze Ventis raamreiniger perfect voor het reinigen van raamzeilen en kan uw verandazeil er weer als nieuw laten uitzien. Heeft u vragen over het gebruik van het schoonmaakmiddel, neem dan contact met ons op.

3. Rol het verandazeil naar beneden en gebruik elastieken

Bij slecht weer is het belangrijk om je verandazeil goed te beschermen. Rol het zeil naar beneden en gebruik de elastieken om het strak te houden. De elastieken zijn er niet alleen om te beschermen bij storm, maar helpen ook om vouwen en plooien te voorkomen die kunnen ontstaan door het oprollen. Als u het verandazeil ‘s avonds even dicht maakt, ook bij mooi weer, blijft deze veel langer strak.

4. Smeer de rits met siliconenspray of WD-40

Om ervoor te zorgen dat de rits soepel blijft werken, is het goed om af en toe wat siliconenspray of WD-40 aan te brengen. Gebruik een wattenstaafje om het gelijkmatig aan te brengen en de levensduur van de rits te verlengen en soepel open en dicht te laten gaan.

5. Behandel zichtbare vezels van de installatie

Als je vezels van de wapening ziet waar het doek is ingeknipt voor de rits, kunt u voorzichtig een aansteker erlangs halen om ze weg te werken. Let wel op dat u dit voorzichtig doet om schade aan het materiaal te voorkomen.

Met deze eenvoudige tips kunt u uw verandazeil in topconditie houden, waardoor u er nog meer van kunt genieten en het langer meegaat. En mocht er toch iets zijn met uw verandazeil, dan bieden wij een levenslange onderhoudsgarantie. Dit betekent dat we de door ons gemaakte producten blijven repareren tegen minimale kosten.

Voor meer advies en producten, bekijk onze website of neem contact met ons op.

contact icon