Historie van Zeilmakerij Witte

Zeilmakerij Witte is opgericht in maart 1910 door Catharina Witte.
Na drie generaties Witte was het tijd voor een nieuwe, frisse wind en heeft Zeilmakerij Witte een nieuwe en trotse eigenaar Rob van den Besselaar.

Interesse in de lange historie van Zeilmakerij Witte en de familie Witte…

: Over ons

Het team van zeilmakers

Madelon
Zeilmaker – stikker

Lobke
Zeilmaker – tekenaar

Dirk
Zeilmaker – lasser

Petra
Verkoop / administratie

Liesbeth
Zeilmaker – hoogfrequent lasser

Jolanda
Manager / verkoop

Manuel
Zeilmaker – lasser

Mahmod
Zeilmaker – stikker

Nikki
Zeilmaker – leerling

Rob
Eigenaar | sinds december 2021

Wat Zeilmakerij Witte uniek maakt

Zeilmakerij Witte is een unieke plek waar vakmanschap, passie en toewijding samenkomen. Met een rijke geschiedenis, aandacht voor detail, uitmuntend vakmanschap en een sterke betrokkenheid bij duurzaamheid, is het duidelijk dat Zeilmakerij Witte een naam is die synoniem staat voor kwaliteit en excellentie in de wereld van zeilmakerij.

Witte, wat onze zeilmakers doen?

Allereerst zijn wij een zeilmakerij en kunt u bij ons terecht voor betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten gemaakt uit zeil en doek. Daarnaast verlenen wij ook de diensten inmeten, het laten bezorgen maar ook de montage van uw bestelling (op dit moment enkel bij verandazeilen). Daarnaast staan onze zeilmakers en experts u graag vrijblijvend en zonder afspraak te woord in onze winkel/showroom. Voor korte vragen zijn wij te bereiken via Whatsapp: 06 – 83593926 (antwoord binnen 1 werkdag).

In onze zeilmakerij produceren wij o.a. verandazeilenterras zeilen horecahoezen particulierhoezen zakelijkaanhangwagen afdek zeilenschaduwdoekenharmonicadoekenlichtkoepel zonweringzandbaknetten – schuifzeilentransport zeilen – afdeknetten hefdakdoeken zwembadzeilen marktkraamzeilenfoodtruckzeilen lekbakkenlekmatten kermiszeilen harmonicatunnels manchetten schorten op maat – sluitzeilen – afdekhoezen – binnenhemels – windbrekerdoeken scheidingswanden hefdak doek – beletteringen etc.

Maatschappelijk bewuste zeilmaker

De materialen die onze zeilmakers gebruiken zijn zorgvuldig gekozen op een lange levensduur maar ook op de reisafstand die zij afleggen om tot ons te komen. De zeilen, raamfolies, ringen etc. die wij gebruiken zijn uitsluitend A-merken en worden grotendeels geproduceerd in Europa.

Bij zeilmakerij Witte maken we de mooiste producten met hoogwaardige materialen, moderne machines en authentiek vakmanschap. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen of vraag direct een offerte aan.

Vraag & Antwoord

Uit hoeveel zeilmakers bestaat Zeilmakerij Witte?

Zeilmaker Witte bestaat uit 10 bevlogen medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialisme. Hierdoor is het voor ons mogelijk om een grote variatie aan werkzaamheden aan te nemen. En voor het werkplezier van onze zeilmakers doen we dat ook bewust.

Welke disciplines zijn er werkzaam bij Zeilmakerij Witte?

Wij hebben stikkers, machine operators, tekenaars, kunststof lassers, verkoop, marketing en nog veel meer. We willen vooral een zeilmaker zijn waar het ambachtelijk werken met moderne machines belangrijk is. Onze zeilmaker maken dagelijks de mooiste producten en werken in een leuke collegiale sfeer.

Hoe word ik zeilmaker bij Zeilmakerij Witte?

Wij zijn eigenlijk altijd op zoek naar mensen die creatief zijn en het vak van zeilmaker willen leren. Als je geen ervaring hebt als zeilmaker is dat geen probleem. Eigenlijk hebben we niemand die als tiener dacht ‘laat ik eens zeilmaker worden’. We zijn er allemaal ingerold maar daarna al heel snel verkocht geraakt aan het mooie ambacht van zeilmaker.

Heeft Zeilmakerij Witte plannen om uit te breiden?

We willen zeker uitbreiden. Wij geloven in maatwerk gemaakt in Nederland. Onze zeilmakerij begeeft zich in een groeiende markt. Wij spelen hierop in en investeren continu in onze zeilmakers, machines en materialen.

Wat heb je nodig om zeilmaker te worden?
Om aan de slag te gaan als zeilmaker is er niet een echte vooropleiding. Het is vooral belangrijk dat je secuur kunt werken en ruimtelijk inzicht hebt. Het vak leer je in de praktijk van een ervaren zeilmaker. Om het vak van zeilmaker volledig te beheersen is jaren ervaring nodig. De werkzaamheden zijn zo divers waardoor een zeilmaker altijd kan blijven leren.
Wat voor werkzaamheden doet een zeilmaker?

Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het op maat snijden, lassen en naaien van een zeil. Daarnaast voer je reparaties uit of monteer je de gemaakte zeilen.

Een ervaren zeilmaker is ook in staat om een zeil in te meten. Eventueel met “mallen” of moderne digitale meetapparatuur. Bij het inmeten is het belangrijk om de klant ook te adviseren en te helpen in zijn keuzes.

contact icon