Een lekbak of mat op maat, bij zeilmakerij Witte maken wij die voor elke klus. Met een lekbak of lekmat kunt u veilig te werk om de ondergrond te beschermen tegen vuil, vocht of gevaarlijke vloeistoffen. Een lekbak of lekmat wordt voor meerdere doeleinden gebruikt, denk aan schoonmaken van een vrachtauto of onderhoud aan een racewagen. In de luchtvaart en voor schepen bieden wij ook oplossingen. Wij gebruiken voornamelijk Mehler m7611 voor onze lekbakken en lekmatten op maat, dit sterke materiaal bied goede bescherming en is goed schoon te maken. Andere materialen zijn Sioen B6000 en Sioen B6060. Wij maken deze samen met onze partner Spill Control Rental.

Lekbak

Een lekbak op maat bied een tijdelijke oplossing voor container of vat. In een gebied met chemicaliën? Kies dan een lekbak om kleine druppels veilig op te vangen zodat deze niet in de grond komen. Let op dat een lekbak meer inhoud moet hebben dan de tank of opslag waarvoor dit gebruikt wordt. Het is aan te raden om buiten de lekbak af te dekken i.v.m. regen, daarom moet een lekbak minimaal 110% opvangcapaciteit hebben.

Misschien is er wel onderhoud aan een voertuig of machine waar in kleine hoeveelheden olie aan te pas komen ook dit wilt u niet in de grond terecht laten komen. Naast olie bied dit ook als oplossing voor brandstof in kleine hoeveelheid. Voor een gewone lekbak gebruiken wij Sioen B6000.

Lekmat

Op maat gemaakte lekmatten zijn vloeistofdicht, voor als u te werk gaat met bijvoorbeeld olie of benzine. De grond of vloer beschermen met een lekmat zodat er bijvoorbeeld geen olie in de grond terecht komt, of dat u een gladde vloer krijgt waarna er iemand kan vallen. Met schoonmaken of pompen met lekkage wilt u de ondergrond goed beschermen. Naast olie en benzine zijn onze lekmatten ook beschermend tegen diesel of chemische vloeistoffen. Een lekmat kan ook als wasmat voor vrachtwagens gebruikt worden. Een auto kan overigens ook.

Het monteren van een lekbak
Lekmat wordt gelast
contact icon