Wij krijgen vaak de vraag: Wat is de prijs van een zeil op maat gemaakt?

Voor een zeilmakerij is dit een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is, omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. De kosten variëren doorgaans tussen €5,- en €250,- per vierkante meter. Dit aanzienlijke prijsverschil hangt af van verschillende belangrijke factoren:

 1. Soort Materiaal: Materialen zoals PE en PVC worden in grote hoeveelheden geproduceerd, waardoor de prijs per vierkante meter vaak gunstig is. Meer uitzonderlijke of exclusieve materialen, zoals geweven polyester, hebben daarentegen een hogere productie- en aanschafprijs.
 2. Kwaliteit van het Materiaal: Kwaliteit kan zichtbaar zijn in afwerking en dikte, maar ook in minder zichtbare aspecten zoals de kwaliteit van de gebruikte wapening of de samenstelling van het materiaal. Hoewel sommige kwaliteitsverschillen niet direct zichtbaar zijn, worden ze na verloop van tijd merkbaar. Denk aan goedkope zwembadafdekkingen of tuinhoezen die na slechts één of twee jaar niet bestand blijken te zijn tegen UV-straling.
 3. Kleur: Binnen hetzelfde materiaal kunnen prijsverschillen ontstaan door de kleur. Dit komt doordat de gebruikte kleurstoffen verschillende prijzen hebben. Felgekleurde of bijzondere kleuren hebben vaak een hogere prijs omdat het productievolume laag is.
 4. Additieven: Aan een doek kunnen aanvullende eisen worden gesteld, zoals brandvertraging, waterdichte coatings of vuilafstotende lagen. Het toevoegen van deze additieven is vaak een extra stap in het productieproces en leidt tot hogere kosten.
 5. Arbeid: De kosten voor arbeid zijn afhankelijk van het gekozen product. We proberen deze kosten zo efficiënt mogelijk te beheren en werken graag samen met u om ze te minimaliseren. Zelf meten, monteren of een duidelijke tekening maken kan de kosten verminderen, en we delen graag de voordelen van deze besparingen met u.
 6. Aanvullende Materialen: De materialen die we gebruiken, zoals ringen, gespen en banden, zijn van topkwaliteit en worden vaak in grote hoeveelheden ingekocht, waardoor de kosten beheersbaar blijven. Afhankelijk van het gekozen product kunnen deze materialen echter wel van invloed zijn op de prijs. Er is natuurlijk een verschil tussen een eenvoudig afdekzeil en een zeil voor een boot met ramen, Tenax-sluitingen en ritsen.

Voor een nauwkeurige prijs van een zeil is het van essentieel belang om advies in te winnen bij een ervaren zeilmaker. Bij Zeilmakerij Witte nemen we de tijd om u uitgebreid te adviseren. Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent en de juiste keuzes maakt voor producten waar u volledig achter staat. Een product dat niet aan uw verwachtingen voldoet, blijkt altijd duurkoop te zijn!

Zeilmakerij en meer

Bij zeilmakerij Witte maken we de mooiste producten met hoogwaardige materialen, moderne machines en authentiek vakmanschap. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen of vraag direct een offerte aan.

Contact

Contact
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Kom langs in onze showroom/winkel

  Als u benieuwd bent heten we u van harte welkom in onze showroom/winkel. De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Op donderdag hebben we koopavond tot 20.00 uur. In het weekend zijn we gesloten.

  Wij zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar via 076 – 57 11 648 of info@wittebreda.nl voor een vrijblijvende offerte aanvraag, maar kom ook vooral langs in onze showroom! Wij helpen u graag verder!

  contact icon