Bescherm uw Zandbak met een zandbakafdekking

Overweegt u uw zandbak af te dekken met een net? In situaties zoals bij een Buitenschoolse Opvang (BSO) of kinderdagverblijf is het verplicht om een zandbaknet te gebruiken. Maar zelfs als het niet verplicht is, is het vaak een uitstekend idee om uw zandbak goed te beschermen met een op maat gemaakte zandbakafdekking. Zo blijft de zandbak schoon, beschermd tegen vallende bladeren en voorkomt u dat huisdieren hun behoefte doen in de zandbak. Een schone zandbak is essentieel voor het plezier van kinderen.

Welk type afdekking voor uw zandbak?

Het kan verleidelijk zijn om een waterdicht zeil over de zandbak te leggen. Het nadeel van een volledige zandbakafdekking is echter dat er niet genoeg lucht bij het zand komt voor natuurlijke reiniging. Het juiste zandbaknet hangt af van de vorm en hoogte van uw zandbak. Misschien heeft u ook specifieke wensen qua kleur of uitstraling.

“Ambachtelijk, Betaalbaar & Innoverend”, -dat is Zeilmakerij Witte.

Volg ook onze socials: facebook, instagram, linkedin

Voordelen zandbaknetten

 • Leverbaar in elk formaat en vorm
 • Verschillende kleuren leverbaar
 • Verschillende netten met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten
 • Kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar!
 • Weers- en UV bestendig
 • Snel leverbaar

Een greep uit een aantal projecten

Zandbaknet op maat

Bij Zeilmakerij Witte vervaardigen we al onze zandbaknetten op maat. Voor rechthoekige vormen volstaat het om de afmetingen aan ons door te geven, eventueel vergezeld van foto’s van uw zandbak. Voor bijzondere vormen, zoals rond, meten we de zandbak graag bij u op.

De bevestiging van het zandbaknet kan op verschillende manieren, maar gebruiksgemak staat centraal. Een zandbaknet met zeilringen om de 30 of 50 cm en een elastisch koord met ronde doppen is vaak het meest praktisch.

Onze zandbaknetten worden vervaardigd van stevig gaasnet dat robuust en duurzaam is. Langs de randen verstevigen we het materiaal, en indien gewenst brengen we een PVC-rand aan om de gehele rand van de zandbak te bedekken.

Zandbakafdekking in kleur en met figuren

Bovendien bieden we de mogelijkheid om uw zandbaknet in kleur uit te voeren of zelfs figuren en logo’s toe te voegen. Bij Zeilmakerij Witte staat uw wens altijd centraal. Beschermt u uw zandbak met een op maat gemaakt zandbaknet van Zeilmakerij Witte, dan kiest u voor vakmanschap en kwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag een offerte aan

Wilt u ook uw zandbak schoonhouden en beschermen tegen vuil van buitenaf? Vraag dan snel online een offerte aan en laat ons een zandbaknet op maat maken voor u. Voor meer informatie over onze producten en diensten kunt u ook altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 076 – 571 16 48.

Vraag en antwoord

Waarom is een zandbakafdekking belangrijk?

Een zandbakafdekking is van cruciaal belang omdat het meerdere functies dient. Allereerst draagt het bij aan de veiligheid van kinderen. Het voorkomt dat ongewenste dieren, zoals katten, honden en zelfs wilde dieren, de zandbak betreden. Hierdoor minimaliseren we het risico op ziektes en parasieten die in het zand kunnen voorkomen en de gezondheid van kinderen kunnen bedreigen. Daarnaast beschermt een afdekking tegen de elementen, met name regen. Wanneer zand nat wordt, kan het zwaar en modderig worden, wat de speelbaarheid vermindert. Een afdekking houdt het zand droog, waardoor kinderen zelfs na regenbuien veilig kunnen spelen. Het voorkomt ook dat vuil zoals bladeren, takken en ander afval in de zandbak terechtkomt, wat betekent dat je minder tijd en moeite hoeft te besteden aan schoonmaken en onderhoud. Kortom, een zandbakafdekking is een onmisbare accessoire om de speelomgeving veilig en schoon te houden en om de levensduur van het zand te verlengen, zodat kinderen er langer van kunnen genieten.

Welke dieren kan een zandbakafdekking buitenhouden?

Een goede zandbakafdekking kan verschillende ongewenste dieren buiten de zandbak houden. Dit omvat huisdieren zoals katten en honden, maar ook wilde dieren zoals vogels, konijnen en zelfs knaagdieren. Door de zandbak af te dekken, creëer je een barrière die deze dieren ontmoedigt om het zandgebied binnen te gaan en mogelijke vervuiling te veroorzaken.

Wat gebeurt er als zand nat wordt?

Wanneer zand nat wordt, kan het zijn speelbaarheid verliezen. Nat zand kan zwaar worden en modderig, waardoor het minder aantrekkelijk is om in te spelen. Het kan ook gemakkelijk aan kleding en schoenen plakken, wat extra rommel met zich meebrengt. Een zandbakafdekking voorkomt dat regenwater de zandbak bereikt, wat betekent dat het zand droog en klaar is voor gebruik blijft, zelfs na regenachtig weer.

Hoe bespaart een afdekking tijd en moeite?
Een zandbakafdekking bespaart tijd en moeite doordat het vuil en afval buiten de zandbak houdt. Bladeren, takken en ander vuil kunnen gemakkelijk in de zandbak waaien als deze niet is afgedekt. Met een afdekking hoef je minder vaak schoon te maken en te onderhouden, wat het gebruik van de zandbak efficiënter maakt.
Hoe verlengt een afdekking de levensduur van het zand?

Een afdekking verlengt de levensduur van het zand door het te beschermen tegen vervuiling en vocht. Vervuiling kan de kwaliteit van het zand verminderen en gezondheidsproblemen veroorzaken. Bovendien kan vocht in het zand leiden tot klontvorming en modderige omstandigheden, waardoor het zand minder geschikt wordt om in te spelen. Door het zand droog en schoon te houden, zorgt de afdekking ervoor dat kinderen langer van de zandbak kunnen genieten.

Wat zijn de beschikbare opties voor zandbakafdekkingen?

Er zijn diverse zandbakafdekkingen beschikbaar, en als zeilmaker begrijpen wij het belang van het kiezen van de juiste afdekking voor de zandbak. Populaire opties omvatten zandbakzeilen, deksels en zelfs op maat gemaakte zeilen. Het juiste type afdekking hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en vorm van de zandbak, het klimaat in jouw regio, en specifieke wensen van de klant. Bijvoorbeeld, zandbakzeilen bieden uitstekende bescherming tegen de elementen en ongewenste dieren, terwijl deksels gemakkelijk te verwijderen zijn voor kinderen om te spelen. Op maat gemaakte zeilen kunnen worden ontworpen om perfect te passen bij de specifieke zandbak. Het is essentieel om de juiste afdekking te kiezen om te zorgen voor maximale bescherming en gebruiksgemak, en als zeilmaker kun je klanten helpen bij het selecteren van de ideale oplossing voor hun zandbak.

Zeilmakerij en meer

Bij zeilmakerij Witte maken we de mooiste producten met hoogwaardige materialen, moderne machines en authentiek vakmanschap. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen of vraag direct een offerte aan.

Verzoek indienen

"*" geeft vereiste velden aan

Deel een foto, zodat wij een goede impressie krijgen van de situatie.
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, jpeg, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Kom langs in onze showroom/winkel

  Als u benieuwd bent naar al onze mogelijkheden heten we u van harte welkom in onze showroom/winkel. De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Op donderdag hebben we koopavond tot 20.00 uur. In het weekend zijn we gesloten. Kom gerust langs om onze verandazeilen en andere producten te bekijken.

  Kom in contact met ons

  Wilt u meer weten over wat Zeilmakerij Witte voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte. Geen project is ons te groot.

  U kunt ons van maandag tot vrijdag bellen via 076 – 57 11 648, e-mailen of het contactformulier invullen.
  Wij zullen dan binnen twee dagen contact met u opnemen voor een prijsopgave op maat.

  contact icon