Als duurzame zeilmakerij streven we ernaar om duurzaamheid in elk aspect van ons werk te integreren. Ons doel is om onze impact op het milieu tot een minimum te beperken. We doen dit op verschillende manieren:

 1. Gebruik van Duurzame Materialen: We hebben een sterke voorkeur voor duurzame materialen die bekend staan om hun lange levensduur. Dit is niet alleen voordelig voor onze klanten, maar ook betekent dat ze minder vaak hun zeilen hoeven te vervangen. Dit gunstig is voor het milieu. We zijn er trots op dat veel van onze zeilen, zelfs die voor bijvoorbeeld boor- en kermisattracties, tientallen jaren meegaan.
 2. Minimaliseren van Afval: Hoewel hoogwaardige materialen soms duurder zijn, proberen we kosten voor onze klanten te beperken door materialen zo efficiënt mogelijk te gebruiken en verspilling tot een minimum te beperken. We maken gebruik van moderne machines om materialen nauwkeurig te snijden en te verwerken. Alles wordt zorgvuldig uitgetekend en vervolgens gesneden of gelaserd op onze snijtafel.
 3. Upcycling van Afval: Als er toch restmateriaal overblijft, doen we ons best om dit te upcyclen. We creëren bijvoorbeeld tassen van restmateriaal voor producten die we verkopen, zoals tassen voor schaduwdoeken of montagesets voor verandazeilen. Ook voor bedrijven vinden we nieuwe toepassingen voor ons en hun restmateriaal.
 4. Energie-efficiëntie: We hebben de ambitie om ons energieverbruik te verminderen. Dit doen we door kritisch te kijken naar het energielabel van apparaten bij investeringen en door onze voertuigen elektrisch te maken. Bovendien hebben we de energiebehoefte voor het verwarmen van onze hal aanzienlijk verminderd door het installeren van een warmtepomp. Mooi is om te zien dat er voor dit soort verbeteringen ook subsidie mogelijkheden zijn: KVK artikel.
 5. Milieubewuste Terreininrichting: Op ons terrein hebben we bewust ongebruikte ruimte laten liggen en deze ruimte omgevormd tot een habitat voor wilde bloemen. Hierdoor is er midden op ons industrieterrein een prachtige groene strook ontstaan, die in de zomer vol staat met wilde bloemen en een ideale omgeving biedt voor insecten.
 6. Europesche fabrikanten Wij werken vrijwel alleen met a-merk fabriakenten. Deze fabriakanten zoal Latim, Ferrari, Mehler en Sioen leveren niet alleen de meest hoogwaardige materialen die lang meegaan maar ook de imapct van het transport blijft dan tot een minimum. Om de impact van het transport tot een minimum te bepreken proberen wij onze bestellingen zoveel mogelijk te verzamelen zodat de frequentie van aanleveren tot een minimum kan worden beperkt.

Bij Zeilmakerij Witte zijn we toegewijd aan duurzaamheid in al onze activiteiten. We streven ernaar om voortdurend manieren te vinden om milieuvriendelijker te opereren. Zo dragen we ons steentje bij aan een beter milieu terwijl we hoogwaardige zeilen en oplossingen blijven bieden aan onze gewaardeerde klanten.

Zeilmakerij en meer

Bij zeilmakerij Witte maken we de mooiste producten met hoogwaardige materialen, moderne machines en authentiek vakmanschap. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen of vraag direct een offerte aan.

Contact

Contact
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Kom langs in onze showroom/winkel

  Als u benieuwd bent heten we u van harte welkom in onze showroom/winkel. De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Op donderdag hebben we koopavond tot 20.00 uur. In het weekend zijn we gesloten.

  Wij zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar via 076 – 57 11 648 of info@wittebreda.nl voor een vrijblijvende offerte aanvraag, maar kom ook vooral langs in onze showroom! Wij helpen u graag verder!

  contact icon