Historie Zeilmakerij

Zeilmakerij Witte is opgericht in maart 1910 door Catharina Witte.
Na drie generaties Witte was het tijd voor een nieuwe, frisse wind en heeft Zeilmakerij Witte een nieuwe en trotse eigenaar Rob van den Besselaar.

Interesse in de lange historie van Zeilmakerij Witte en de familie Witte…

: Over ons

Het team

Madelon
Zeilmaker – stikker

Lobke
Zeilmaker – tekenaar

Dirk
Zeilmaker – lasser

Petra
Verkoop / administratie

Liesbeth
Zeilmaker – hoogfrequent lasser

Jolanda
Manager / verkoop

Ralf
Zeilmaker – leerling

Mahmod
Zeilmaker – Stikker

Rob
Eigenaar | sinds 2022

Wat Zeilmakerij Witte uniek maakt

Zeilmakerij Witte is een unieke plek waar vakmanschap, passie en toewijding samenkomen. Met een rijke geschiedenis, aandacht voor detail, uitmuntend vakmanschap en een sterke betrokkenheid bij duurzaamheid, is het duidelijk dat Zeilmakerij Witte een naam is die synoniem staat voor kwaliteit en excellentie in de wereld van zeilmakerij.

Diensten

Allereerst zijn wij een zeilmakerij en kunt u bij ons terecht voor betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten gemaakt uit zeil en doek. Daarnaast verlenen wij ook de diensten inmeten, het laten bezorgen maar ook de montage van uw bestelling (op dit moment enkel bij verandazeilen). Daarnaast staan onze experts u graag vrijblijvend en zonder afspraak te woord in onze winkel/showroom. Voor korte vragen zijn wij te bereiken via Whatsapp: 06 – 83593926 (antwoord binnen 1 werkdag).

In onze zeilmakerij produceren wij o.a. verandazeilenterras zeilen horecahoezen particulierhoezen zakelijkaanhangwagen afdek zeilenschaduwdoekenharmonicadoekenlichtkoepel zonweringzandbaknetten – schuifzeilentransport zeilen – afdeknetten – spandoeken – zwembadzeilen marktkraamzeilenfoodtruckzeilen – lekbakken – lekmatten – kermiszeilen – verkoopwagens zeilen – dakzeilen – rondzeilen – sluitzeilen – afdekhoezen – binnenhemels – windbrekerdoeken – scheidingswanden – hefdak doek – beletteringen etc.

Maatschappelijk bewust

De materialen die wij gebruiken zijn zorgvuldig gekozen op een lange levensduur maar ook op de reisafstand die zij afleggen om tot ons te komen. De zeilen, raamfolies, ringen etc. die wij gebruiken zijn uitsluitend A-merken en worden grotendeels geproduceerd in Europa.

Materialen

Vraag & Antwoord

Uit hoeveel werknemers bestaat Zeilmakerij Witte?

Zeilmaker Witte bestaat uit 10 bevlogen medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialisme. Hierdoor is het voor ons mogelijk om een grote variatie aan werkzaamheden aan te nemen. En voor het werkplezier van onze collega’s doen we dat ook bewust.

Welke disciplines zijn er werkzaam bij Zeilmakerij Witte?

Wij hebben stikkers, machine operators, tekenaars, kunststof lassers, verkoop, marketing en nog veel meer. We willen vooral een bedrijf zijn waar ambachtelijk werken, mooie dingen maken met moderne machines in een leuke collegiale sfeer bovenaan staat.

Hoe word ik zeilmaker bij Zeilmakerij Witte?

Wij zijn eigenlijk altijd op zoek naar mensen die creatief zijn en het vak van zeilmaker willen leren. Als je geen ervaring hebt als zeilmaker is dat geen probleem. Eigenlijk hebben we niemand die als tiener dacht ‘laat ik eens zeilmaker worden’. We zijn er allemaal ingerold maar daarna al heel snel verkocht geraakt aan het mooie ambacht van zeilmaker.

Heeft Zeilmakerij Witte plannen om uit te breiden?

We willen zeker uitbreiden. Wij geloven in maatwerk gemaakt in Nederland. Dit is weer een groeiende markt. Wij spelen hierop in en investeren continu in onze mensen, machines en materialen.

contact icon